Det är de två sistnämnda ni ska få recepten på nu. Ni känner väl till det Arvidssonska mantrat, det är ingen riktigt middag utan minst 2 såser. 5 dl creme fraiche vispas länge tills den blir roligt fluffig. 5 dl creme fraiche vispas länge tills den blir roligt fluffig
(den här satsen räcker både till biskvierna och knäckflarnen). De här två kakorna biskvier och dubbla knäckflarn har jag bakat många gånger och alltid med smörkräm emellan, men den är gången bytte jag ut den traditionella chokladsmörkrämen mot en kolasmörkräm och det blev succé
Såsen måhända vara aningen för stark för barn, så servera dem helst inte detta. Jag skrev recepten tillsammans, eftersom det var marinaden och dess spad från ugnen som blev grunden till såsen
På tal om att gå snabbt så är det något som även dagens middagstips gör, i alla fall går tillagningen undan sen är det helt och hållet upp till er själva hur fort ni sluger den
Stark kebabsåsMixa ihop allt i en blender, tillsätt vatten eller olja om den behöver tunnas ut. Häll lagen över rödkålen, tillsätt några nypor chiliflakes eller vrid några varv med chilikvarnen och stäng burken
½ tärning grönsaksbuljong - Kung Markatta. Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
I vår familj gör vi en stor satsning på mer grönt på bordet till alla måltider och de två små tycker det är roligt att få fixa stavar av gurka, morot och bryta buketter av blomkål
I vår familj gör vi en stor satsning på mer grönt på bordet till alla måltider och de två små tycker det är roligt att få fixa stavar av gurka, morot och bryta buketter av blomkål
Tillsätt saffran och blanda om. Här har vi två supergoda varianter på granola. Blanda de hackade nötterna med frön, kokosolja och agavesirap i en bunke, häll över på en plåt och ställ i ugnen tills granolan har fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.