När jag var liten gjordes oftast en lite mer budgetvariant utan räkor och crabsticks i fyllningen och med enbart sallad, gurka, tomat och kokt ägg som garnering
Det går alltid hem med en borstj. 1,5 liter vatten1/2 kg rödbetor1/2 kg andra rotfrukterpotatis, palsternacka, morot2 klyftor vitlök1 stor gul lök2 grönsaksbuljong1/2 tsk salt1 msk timjanchevre skiva1 dl matyoghurtSoppan
FOR THE PESTO. Add basil, pine nuts, parmesan and lemon juice to a food processor. Pulse for 30 seconds, or until everything begins to break up and combine
Jag har ingen i min närhet - vad jag vet i alla fall - som är i närheten av något Nobelpris, det är länge sedan jag kunde kvala in som student, och jag lyckas aldrig vinna biljetter via Världens Barngalan, hur flitigt jag än ringer
Rocky road – så enkelt och så gott. Denna gång lite påskigt inslag med jelly beans (typ äggformade små godisar) som ger lite samma känsla som dumle, fast utan choklad
Jag brukar som bekant långlaga det just för att det är så enkelt och att för att fettet långsamt tränger ut ur köttet under tillagningen vilket ger en bra ”sås” som inte kräver några mejerier eller andra vätskor
Tänkte jag skulle slippa så röd om händerna i år när jag gjorde Borstj så förkokade rödbetorna i fem minuter samtidigt som jag brynte de andra grönsakerna
Jag rotade runt i kylen och räddade en broccoli som såg mer gul än grön ut (ingen fara, jag skar bort det fula), fann broccolipåsen i frysen som aldrig får plats och som man får trycka in med våld och lite lök i rotfruktslådan
Låt koka upp och tillsätt buljongtärningen. Hacka och fräs löken med lite smör i en kastrull. Tillsätt strimlad skinka när löken har mjuknat något och stek tills de fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.