4 bitar portionslax a 125 gram. 4 bitar portionslax a 125 gram 1 liter vatten. Hallå där. Ja jag vet att jag blivit dålig på nya recept, men just nu testar jag lite 5
Servera laxen med kokt potatis, skarpsås och ägghalvor. 4 portioner600 g laxfilé av mittbit utan skinnLag. 1 dl majonnäs1 dl gräddfil2 msk skånsk senap2 msk vitvinsvinäger2 msk hackad dill2 msk hackad gräslökSalt och nymalen vitpepparSkär laxen i portionsbitar. 600 g laxfilé av mittbit utan skinn
400 gr laxfilé, med skinn. Lägg försiktigt i laxen, skinnsidan neråt och låt sjuda ca 4-5 ninuter, beroende på tjocklek, dra av pannan från värmen och låt svalna i buljongen. ICA 400 gr laxfilé, med skinn
Lax. Lägg laxbitarna i en form. Ta upp laxbitarna ur lagen och lägg upp på ett fat. Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Låt småkoka 5 minuter och slå sedan lagen över laxbitarna. 600 g Laxfilé Färsk
4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
När det hela kokar upp igen, ta kastrullen från spisen och låt laxen svalna i sin lag med lock på. Låt gärna laxfiléerna ligga några timmar i lagen i kyla
8 ca 800 g laxfilé (med skinn) 1/3 purjolök 1 morot 1 l vatten 3/4 dl rödvinsvinäger 2 lagerblad 2 tsk salt 1 1/2 msk socker 1 krm svartpepparkorn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Färsk laxfilé i bit, vacpack 10 % rabatt ICA Gott Liv 600 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.