Jag tänkte att jag skulle ge ert ett kanonrecept på goda inlagdavitlöksklyftor. Mängden kryddor är egentligen inte så noga, det viktigaste är att oljan alltid täcker vitlöksklyftorna
Skala under tiden vitlök, pressa och blanda med olivolja i en liten kastrull. Fräs vitlök och chili tills den precis börjar bli brynt och ta av från värmen
Jag bidrog med löjromscheesecake, saffransrutor och så en inlagd sill. Blanda sweet chilisås, hackad basilika, riven vitlök, yoghurt, rivet citronskal, olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar
Skala vitlöken och krossa klyftorna lite lätt med sidan av kniven. Lägg chilin i en burk med tätslutande lock, häll över inläggningsvätskan och låt svalna i rumstemperatur
I år har jag för första gången odlat vitlök (med framgång) och nu börjar det bli dags för skörd. Det är också en väldigt fin gå-bort-present att ha med sig om man vill glädja andra med sin odling
Rör i saffran, vitlök, chili, yoghurt och tomatpure i en större bunke. Saffran/chili/vitlök kyckling (4 personer). 2 pressade vitlöksklyftor. 1 hackad röd chili (skippa kärnorna om du inte gillar riktigt hett). 2 pressade vitlöksklyftor. 1 hackad röd chili (skippa kärnorna om du inte gillar riktigt hett)
Lägg i en kastrull med äppelcidervinäger, vatten, socker och salt. Mat & Middagar. Detta är ett recept på inlagdchili, gjord på chili som jag odlade förra sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.