Innan har vi bland annat marineratjordgubbarnaiingefära och vittvin, provat myntamarinera bären och testat att äta dom med halloumi och nu har turen kommittill en ny marinad - denna gången med rom
Lägg gurkan i rena burkar (jag brukar hetta upp dem i ugnen, för att döda alla bacillusker. Låt stå ett par dagar, innan du kastar dig över dem och äter upp alla på en gång
Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Jalapeño är en perfekt smakkompistillinlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett
Twitter. Inlagd gurka, eller ättiksgurka som det också kallas, är en av de ätbara saker som för mig har egenskapen till att associeratill andra saker ilivet
Skölj filéernai kallt vatten och skär dem ibitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Tinaströmmingeni kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileernai mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, iriktigt smör tills de blirfint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéernablir något gulare i färgen)
Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga indin egna sill. Grunden tillinlagdsill är en lag kokt på ättika, socker och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.