När lagen svalnat helt tillsätter du äpplet, pepparrot och lingon. 11 dl lingon. 11 förp Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar
Både mamma och min mammas bästa vännina firades i helgen då de båda fyller år med en dags mellanrum. Mamma hade fått supergoda hemmagjorda inlagdapäron från en granne på landet som vi åt till efterrätt
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Skala päronen och skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem. Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft
En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon och turkiskt yoghurt för att balansera det söta
Skala vitlöken och krossa klyftorna lite lätt med sidan av kniven. Lägg chilin i en burk med tätslutande lock, häll över inläggningsvätskan och låt svalna i rumstemperatur
Varva squash med lök och persilja i en väl rengjord burk. Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen
Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Blanda allt med en hand och jämna till ytan. Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.