Extra goda var dem tillsammans med mildas vaniljvisp. jag kanske borde ta en chillpill på det här med inläggning, syltning och "burkmat" 1 smockfullt hyllplan och 2 halvfulla
Inlagdasaffranspäron. Jag hade ett tråg med vanliga tråkiga lite hårda köpepäron liggandes hemma. Blev sugen på att lägga in dem med saffrans som fanns över sedan jul
Detta smakar för mig barndom och sommar då min mormor alltid serverade inlagda persikor och lättvispad grädde till efterrätt, det var alltid efterrätt efter maten och fika minst två gånger om dagen, jag älskar gamla traditioner och jag tänker se till att föra dessa vidare fast på mitt eget sätt
Skala vitlöken och krossa klyftorna lite lätt med sidan av kniven. Lägg chilin i en burk med tätslutande lock, häll över inläggningsvätskan och låt svalna i rumstemperatur
Varva squash med lök och persilja i en väl rengjord burk. Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen
Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Blanda allt med en hand och jämna till ytan. Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar
Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett
Anledningen till att jag associerar just ättiksgurka med henne är för att det var en av de saker som nästan alltid stod på middagsbordet när vi var där, i en av hennes brunblommiga skålar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.