En mumsig, vegetarisk paj med allehanda grönsaker har vi nyligen avnjutit här i huset. Jag gjorde förstås en glutenfri pajdeg, men du kan ta ditt vanliga, kanske beprövade pajdegsrecept, och utgå från det
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Det blev en ganska rejäl bit pumpa kvar sedan jag hade gjort min vegetariska pumpa- och morotsröra häromsistens, och den bestämde jag mig för att baka i ugnen och servera tillsammans med en innehållsrik och grönsaksförstärkt köttfärsröra
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Verkligen, och jag kände mig så nöjd så när vi åt middag igår kväll efter vår innehållsrika söndag. M har flera gånger berättat att han älskar currysåsen han ätit på förskolan tidigare så igår bestämde jag mig för att prova på att göra egen currysås och det för allra första gången
Ha en härlig sportlovsvecka alla. För många är det sportlov och framöver hoppas vi på fina soliga dagar… Kallt brukar det även vara denna årstid så varm chokladdryck är ju gott och värmande
Efter en härlig sportlovsvecka i Italien är jag hemma nu. Vi åkte till ett ljuvligt ställe som heter Passo de Tonnale och detta kan varmt rekommenderas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.