För även lakritsdagen infaller idag. Dessa choklad- och valnötsbollar med smak av lakrits tipsar jag gärna om ytterligare en gång då jag tycker de är helt fantastiskt goda
Det straffar sig direkt när jag inte har "en plan" för veckans mat när den drar igång. Nu är det inte något fel på tortellinigratäng - makalöst gott blir det med en rinnig gratäng - men rätten finns liksom där långt nere bland "reserverna" när jag inte kommer på något annat och då känns det lite trist
Det krävs lite tålamod, det är inte särskilt svårt men det är viktigt att följa receptet noga. att inte vispa grädden för hårt, att vända ihop moussen försiktigt och framförallt, ha lite tålamod
Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt. såsen får gärna ta lite färg, men innehållet ska inte börja stormkoka
Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla men det är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Barnen gillade det inte men smakade iallafall. Jag fick en ide om att forma moussen till bollar och rulla i krossad choklad eller varför inte nötter (jag tål inte nötter men jag tror det skulle kunna bli kanon gott)
Nej, jag har inte ätit min gjutjärnsgryta, men däremot innehållet. Ha i tomat purè, vinet och buljongen och rör försiktigt runt (köttet behöver inte brynas)
Själv sitter jag på ett tåg på väg till mitt föräldrahem - så helgen kan inte bli annat en bra. Om någon av er (mot förmodan) skulle ha gått och glömt vilket förträffligt middagsalternativ ugnsbakad falukorv är så passar jag på att påminna om det idag
Höstväder med blåst och regn. Det var vad som utlovades till den här veckan. Så redan i söndags bestämde jag mig för att den här veckan blir en bakvecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.