detta blev mycket smakligt och var rätt enkelt att slänga ihop, men trots att vi använde ett fett kött, avocado och rapsolja samt en fet yoghurt så kändes det ändå som att den där mättnaden man nu vant sig vid inte infann sig
Nu är det ett nytt år igen snart och detta året som varit har det hänt mycket, som tur är så kan jag gå tillbaka på bloggen och kolla… minnet är bra men kort
Okej de blev inte lika rena som om man skrubbat dem för hand, men vem orkar det när det är kilovis. Midsommaraftons efterrätt har jag lejt bort till någon som är betydligt bättre på det än mig, så det kommer inte dyka upp någon jordgubbstårta här som jag själv kan skryta med
På bilden ser det bra ut men när de var klara var alla mörkt svarta. Även om de smakade morötter så såg det inte gott ut, dessutom fick alla samma färg o smak oavsett vilken färg de hade innan
Har inte riktigt hunnit lista ut det än. lite vaniljpulver, men det blir tillräckligt sött utan också. Vill du äta det till lunch/middag rekomenderar jag att göra en större sats och att äta något mer till
Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Click to email (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Click to share on WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Färsk koriander- går inte att ersätta. Värm en stekpanna och lägg i smöret, låt det bubbla upp och lägg i kycklingen och fräs under omrörning ett par minuter, häll över skyn från ugnsformen och låt det puttra ihop ytterligare några minuter
Men jag brukar faktiskt använda kardemumma i stuvade makaroner, trot eller ej. Här i Sverige har vi inte någon tradition av att använda kardemumma i matlagning, utom då möjligtvis i något bakverk
Jag vet inte vad det beror på men det blir alltid så att mer tid behövs i ugnen än beräknat för att potatisen ska bli tillräckligt mjuk i den här typen av potatisrätter
Bearnaisen går snabbt att svänga ihop och går att äta både varm som kall och med den stora fördelen att den inte innehåller varken smör, olja eller majonäs utan baseras på lätt creme fraiche som håller ner energiinnehållet
Fräs vitlöken försiktigt i olivoljan - dra ned värmen så att den inte bränns. Krydda med salt och svartpeppar - servera omgående medan brödet är frasigt och inte hinner mjukna av toppingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.