Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Jag håller på meddet sista julstöket, saffranspannacotta, räkpaj och stuvad grönkål. Häromdagen gjorde jag ischoklad, en del av den spetsade jagmed whisky
Saffransskorpor med en riktigt tydlig saffranssmak. Vill man lyxa till det lite extra så passar det jättebra att doppa halva skorpan i smält mörk choklad
Ricottabiffar med morots- och palsternacksmos. När jagjag lagade det för första gången var tvungen att ställa i ordning en matlåda och ringa henne eftersom det här då var (är) detgodastejag ätit på längen
Igår gjorde jag en middagspizza som var väldans god, med potatis, squash, lök och tomater på. Trevlig helg ni som läst detta, ikväll kör vi tomatsoppa med fetaost i och vitlöksbröd till det,
I med skaldjuren och dillen och koka upp. Jag har en tendens att överdriva skaldjursdelen i den här soppan, allt är ju så gott, egentligen behövs det bara räkor, men i min soppa brukar det slinka ned både kräftor, pilgrimsmusslor, vanliga musslor, crabsticks och en och annan bläckfiskring
Nu under julhelgen, välj huvudsakligen mat som du vet kommer göra din kropp (och själ) gott och krydda till det lite extra med någon liten godsak om du känner för det
Att efter en god middag bjuda på en fruktsallad eller ett stort fat med många olika frukter, gärna lite ovanliga och exotiska, är bara så gott och så trevligt, tycker jag
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.