FacebookGooglePinterestSkriv utE-post. Den irakiskabiryanin är känd världen över. Namnet biryani kommer från det persiska ordet ”beryan” som betyder friterad/rostad och det är inte ovanligt att man faktiskt friterar varje ingrediens förutom riset
-Paella. -”Laga mat på studentmottagning. Jag intygade att jag självklart ville ställa upp, men att jag kanske lätt hade överdrivit min förmåga att under givna förutsättningar kunna leverera paella till ett sällskap på hundra personer
PaellaEn klassisk rätt där det finns lika många recept som matlagare. 4-6/br>Du behöver. Lägg till eller dra ifrån som du själv önskar – musslor, kräftor, med eller utan chorizo
Sebastian←Vegetarisk nudelsallad med jordnötssås Liknande receptVegetarisk nudelsallad med jordnötssåsAsiatisk nudelsalladPulled Chicken SandwichChili con carneKommentera Avbryt svarE-postadressen publiceras inte
Mitt recept nedan kommer från det irakiska köket. 1-2 färska chili (om du gillar het mat). Lägg ett lock på grytan och låt koka i ca 1,5-2 timmar. Ta 3-4 nävar vermicelli. 1-2 färska chili (om du gillar het mat)
Som vanligt är det en lång ingredienslista och vissa saker är något modifierade - som riset till exempel - men det borde inte spela så stor roll i det stora hela
Denna biryani är en blandning av den Indiska och Irakiska receptet. Biryani är en risrätt som är väldigt populär i de Orientaliska länderna, främst i Irak men även i Indien och Pakistan
Låt paellan bli varm. Skala och hacka löken. Fräs den med saffran i en gryta med olja på medelvärme. Tillsätt ris och vatten, och låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter
Här kommer min variant utav den irakiskabiryani`n. Biryani är en jätte god maträtt som kan varieras på mängder av olika sätt beroende på vilket land den kommer ifrån
En otroligt enkel rätt men med de äkta irakiska smakerna. 1-2 vitlöksklyftor. 1-2 lagerblad. 1-2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré. 5 kardemummakapslar 1-2 lagerblad salt och svartpeppar efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.