Italiensk fisksoppa Vinodore
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 tsk svartpepparkorn
  • 112 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 11 –2 dl olivolja
  • 14 st gula lökar, grovt hackade
  • 18 st stjälkar selleri, skivade (spara sellerins fina blad till garneringen!)
  • 18 dl vitt torrt vin
  • 14 st fiskbuljongtärningar
  • 14 burkar med hela tomater (sila bort spadet, men spara det!)
  • 12 tsk socker
  • 1800 g blandad fisk i bitar
  • 1400 g skalade räkor
  • 12 nävar bladpersilja
  • 12 tsk svartpepparkorn 12 st vitlöksklyftor, finhackade 1–2 dl olivolja 4 st gula lökar, grovt hackade 8 st stjälkar selleri, skivade (spara sellerins fina blad till garneringen!) 8 dl vitt torrt vin 4 st fiskbuljongtärningar 4 burkar med hela tomater (sila bort spadet, men spara det!) 2 tsk socker 800 g blandad fisk i bitar 400 g skalade räkor 2 nävar bladpersiljaAndiamo! Ta fram din mortel och stoppa ner pepparkornen däri. Stöt dem! Ner med vitlöksbitarna och stöt dem tillsammans med pepparen. Skvätt i några matskedar olja också! Gojsa runt allt ordentligt. Bene! Nu tar du fram stora grytan och sätter på den. Ner med oljan, hetta upp. Fräs lök och selleri tillsammans. I med vinet, buljongtärningarna och tomaterna. Fräs, fräs, bubbel, bubbel. Nu får vitlöksblandningen hoppa i också. Sockret med. Känns soppan för fyllig, späder du ut med tomatjuicen. Låt det hela småkoka ett tag. Smaka av. Dags för fisk! När fisken småputtrat i soppan ca 10 minuter drar du bort grytan från värmen, lägger ner räkorna i soppan och låter det hela dra sig ett tag. Strö över finklippt persilja och selleriblad. Prego!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.