Här är ett grundrecept på italienskglass, där man ju använder mindre fett än när man gör parfait t. Jag har ingen glassmaskin, men jag har funderat på om man kan använda en mixer istället, så att man tar ut glassen och vispar den då och då
Jag älskar glass, och igår gjorde jag en supergod italiensk krämig gelato. Eftersom att jag just köpt jordgubbar så fick det bli en ingrediens i glassen, och i sluttampen bestämde jag mig för att även ha i choklad
Kladdkaka och glass ihop – som sagt, OLAGLIGT gott. Detta är då min egen kladdkaksglass. Jag har ju min egen favorit – det här basreceptet är utan tvekan det bästa jag har och kommer aldrig byta bort det
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Om du inte har testat raw food glass, laktosfri glass, så är det kanske dags. Använder du frysta hallon och eventuellt frysta bananbitar så är glassen ätklar på någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.