Här är ett riktigt gott recept på en enkel och väldigt god sommarsallad. Vi fick en superhärlig söndag eftermiddag och kväll med trevlig vänner och god mat
Antingen över öppen gaslåga om du har en gasspis eller genom att dela dem på längden, kärna ur dem och lägga dem med skinnsidan uppåt i en form under grillelementet i ugnen
Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilé med tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor
Vi åt den saftiga kycklingen med en brödsallad typ panzanella, och lite pommes frittes. De här prosciuottolindade kycklingfiléerna fyllda med pesto och mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blir fin färg runt om
Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. Lite isbergs sallad. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig salladmed bacon och brysselkål, kan jag rekommendera. Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar
Garnera med riven parmesanost och servera med en god sallad. Tillsätt purjolök och pressa vitlöken i stekpannan och låt detta fräsa med i ett par minuter
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.