De italienskaköttbullarna. Gör goda köttbullar och lägg i såsen och servera med pasta. 400 g köttfärs1 dl riven parmesanost1 msk kalvfond1 äggula1 tsk chilliflaks (eller chillipulver)Timjan, salt, svart o vitpepparGegga ihop alla godsaker och forma köttbullar
Köttbullar. Servera köttbullarna tillsammans med rostad potatis och tomatsallad. Rulla 16 köttbullar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 min
Lägg köttbullarna på en bakplåt som du har klätt. Rör i mjölken och lägg i köttbullarna en efter en. om förrän köttbullarna har förändrats från rosa till
Tillsätt bara lite klassiska medelhavskryddor så har du helt plötsligt gjort italienskaköttbullar. Vill du ha lite mer italiensk smak på dina köttbullar
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienskaköttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås
Flytta köttbullarna till en tallrik. Rulla till 16 stora köttbullar och bryn runtom. Flytta köttbullarna till tomatsåsen och låt det puttra i 20-30 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.