Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Låt brödet jäsa i ytterligare ca 40 minuter under duk. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt
Focaccia är ett klassiskt italiensktbröd som kommer från Ligurien där vi var i somras bland annat och vandrade mellan byarna i Cinque Terra, men man kan faktiskt äta det lite överallt och även förstås hemma
Otroligt gott bröd, mjukt och luftigt inuti med en hård skorpa. Ingredienser till fördegen/ Biga. Efter 22 timmars jäsning så ska äntligen den slutliga degen förberedas. Ta ut bigan ur skålen och blanda långsamt ihop ingredienserna, se till att knåda länge, ungefär 20 minuter för att få en mjuk deg. Baka brödet i 35 minuter och låt svalna innan du serverar
Ställ in bakmaskinen på programmet ”dough” som är degprogrammet. Har räknat om receptet för bakmaskin, även valt att göra bullarna större för att bjuda maken på en rejäl semla ikväll
Otroligt gott bröd, mjukt och luftigt inuti med en hård skorpa. Ingredienser till fördegen/ Biga. Efter 22 timmars jäsning så ska äntligen den slutliga degen förberedas. Ta ut bigan ur skålen och blanda långsamt ihop ingredienserna, se till att knåda länge, ungefär 20 minuter för att få en mjuk deg. Baka brödet i 35 minuter och låt svalna innan du serverar. Ingredienser till fördegen/ Biga 400 g durumvete 180 g kallt vatten 1 g torr jäst Ingredienser 100 g durumvete 12 g salt 65 g ljummet vatten 1 g jäst 5 g olivolja extravergine
Brödet jag använde var det här. Mina ägg, som jag köper av en kompis, är dessutom värpta av lyckliga hönor som kaxigt sprätter omkring i det fria och mumsar i sig grönska, så gulorna gör skäl för sitt namn och lyser som solen själv
Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen så att den blir lite tunnare. Skär degen i trekanter och dra ut degbitarna så att de blir längre och lite oregelbundna
Smörj två avlånga brödformar och lägg i flätorna i dessa. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Stäng sedan av ugnen och låt bröden grädda färdigt i eftervärmen i 15 minuter till
Sätt in en långpanna med varmt vatten i din avstängda ugn, ställ in plåten med bröden. Fördela smöret i mjölblandningenoch jobba ut det med hjälp av fingrarna eller en gaffel
Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen så att den blir lite tunnare. Skär degen i trekanter och dra ut degbitarna så att de blir längre och lite oregelbundna
Om du inte provat någon av föregående recept rekommenderar jag verkligen att prova detta, nyponskalsmjölet gör bröden härligt syrliga, smakrika och söta på samma gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.