Varma mackor var utmaningen på Fusion Food och eftersom jag precis varit i matlandet Jämtland där jag rekat lokalproducerad mat så inspirerades jag till den här, perfekt efter en dag i backen och serveras med fördel till en mörk öl eller ett glas gluewine
Utsikt från min jämtländska balkong… 1 liter svarta vinbär. Godis fyllt med energi. Nu i sportlovstider passar det fint med ett extra energirikt godis, perfekt att ta med ut på skidturen eller skogspromenaden
Garnerade sen runtom med färska Jämtländska Jordgubbar från Jordgubbslandet på Rödön. Min tårta till Mammas 80-årskalas Jag ville försöka få till en riktigt god LCHF-tårta till Mammas kalas
Här i Jämtland finns väldigt många duktiga mathantverkare och grönsaksodlare, jag handlar oftast på Odenhallen i Östersund, de värnar om det jämtländska
Röda och gröna röror till julmaten. Först och främst vill jag tacka för alla fantastiskt fina kommentarer jag fick igår, angående mitt beslut att lägga ner min Facebook-sida
Jämtländska bondmoror bakar förstås för flera månader framåt i tiden. En god vän till mig kommer från Jämtland och han pratar ganska ofta om jättegoda mjuka "tjockpickebröd" som hans mamma brukade göra
värmde 1,5 liter rapsolja i en kastrull på induktionshällen - Adrian hämtade sin termometer och kontrollerade hur temperaturen steg medan Flora snabbt tog den jämtländska camemberten, en hel liten rund ost, och vände i vatten, mjöl, ägg och ströbröd
Smörstekta Kantareller med Rökt Fläsk och Äggröra Det här blev en tallrik med otroligt goda smaker. Jag fick nyplockade kantareller och hjortron av min Syster
Dessutom har många Jämtländska konstnärer visat upp sig i ÖKKs regi. Bram Bogart Svart Cirkel gouache (täckande vattenfärg)Idag är det den sista dagen för både Sjuttio År, som är jubileumsutställningen för Östersunds konstklubb och för Gunvor Karlstrands utställning med på Härke konstcentrum
Under resan får du uppleva den jämtländska kulturen med alla dina sinnen" med Taste workshop och annat för att lära mer om och avsmaka det jämtländska köket
Nu är det högsäsong för jämtländska jordgubbar, mina kommer från Jordgubbslandet på Rödön. Där kan man plocka själv eller njuta av gubbarna i Jordgubbskaféet i en vacker trädgård med utsikt över Storsjön och fjällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.