Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Låt kakan svalna lite och dela den därefter i två bottnar. Häll försiktigt vaniljblandningen över de båda bottnarna och bred därefter vaniljkrämen över den ena botten och lägg ihop kakan
Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre. Så snart kakan tagits ut från ugnen hyvlas nougat i tunna skivor och läggs över hela kakan
Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
Idag däremot gjorde jag en variant i form av en kladdkaka och på ingredienser som fanns hemma. Kakan toppas med nougat och rostade hasselnötter och serveras i mindre bitar
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
De ljusa lämnade jag bort kakaon och slängde ner lite M&M i, det krävdes 2 minuter extra på dem och jag antar det är för att kakaon inte var där eller så var det bara ugnen som gjorde det. 4 msk kakao. 4 msk kakao
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.