Men visst är det smaskigt med nybakade bullar, så lite tips och inspiration vill jaggärna bjuda på. Idag är det kanelbullens dag och jag har inte hunnit baka en endast liten kringla
Kalas och jul som nalkas och sen behöver man något extra gott en grå och blåsig novemberlördagskväll som igår då jag beslutade att vi skulle äta en förrätt
Då önskadejag mig något krämigt, för även om vi inte äter (animalisk) ost så vill vi som äter hel-vegetariskt faktiskt inte äta torra rätter där osten bara uteslutits
Det vete sjutton vad som gav min man inspirationen, men jag tror att en kvalificerad gissningär att det vita matlagningsvinet helt enkelt var slut, och att sherryn fick vara stand in på kort varsel
(Eftersom den inte ska stå så länge brukar jag inte täcka bunken i det här läget. Och exakt hur länge det ska jäsa är omöjligt att säga eftersom det beror på en massa olika saker
Har aldrig ätit banankaka tidigare så som tur var så hade jag gjort en liten extra tårtbotten så att jag själv skulle få smaka hur det var med banantårtbotten
Blanda majonnäs och senap och bred på skinkan. Ett måste innan man går och lägger sig på julafton är ju den där nattmackan, spelar ingen roll hur mätt man än ärså en macka med julskinka det måste man bara ha, punkt slut
Blanda sedan ner det i degvätskan. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Det tar sin lilla tid att steka pannkakorna men det ärganska trevligt pyssel i köket och om magen kurrar väldigt högt såär det fullt tillåtet att skicka ner en liten pannkaka eller två i magen under stekningen
Men vad tusan, nu har vi ju passerat nyåret snartär det väl vår igen. -) Såjagär långt ifrån trött på köttbullar och jag har inte ett dugg emot att stå en stund och rulla dem, trots måndag kväll efter första arbetsdagen på ganska lång tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.