Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Jagharblivitmed surdeg. Överallt är det levainbröd och surdegsbullar och jag börjar blir en riktig anhängare, även om detta har varit en trend i ett par år nu
Smörj en ugnsfast form, och lägg i filéerna tätt, med skinnsidan ned. Till skillnad från senast prövade jag idag att vända ned en liten stuvning i äggvispet, vilket fungerade mycket bra
Däremot återfanns det i ett worddokument med minnesanteckningar som jag sparat. Marinera laxbitarna med ingefära, olja, sweet chilisås och sambal minst en halvtimme
Det korrekta namnet för en sådan rätt är terrine och som sådan borde den alltid betecknas, men vardagligt språkbruk har också häftat benämningen pâté på dessa rätter, som för övrigt alltid serveras kalla i motsats till de äkta pastejerna som kan serveras antingen kalla eller varma
Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så harjag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad
Matblogg - Friterade pilgrimsmusslor med avokadosalsaGET IT ON - Grillspett med Serranoinlindad jätteräkor och halloumiostVärt att notera att det är bara rätter med fisk och skaldjur som har nått finalen
Jaghar försökt googla på namnet och kommit fram till att det är en turkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligt en bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Jaghar så lätt för att lägga av med saker. Nu slutar jagmed kaffe. Grönt te är säkert dåligt det med. Förlåt men jaghar glömt att lista alla utmaningsdeltagare
Som såklart min kloka mormor sa att jag skulle spara, för de kanske kan komma till användning, när jag nån dag i juni frågade om jag skulle köra på tippen
I hennes kokbok ”Det goda franska köket” harjag lärt mig att göra Bœuf Bourguignon, Coq au vin, löksoppa, sautera lök, göra fisksoppa, aioli, queneller, rouille, céleri-rave rémoulade och en massa annan fantastisk mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.