Som jag lagt in recept på tidigare här. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Jag var på Äppelmarknaden i Kivik i helgen och har nu en hel del goda äpplen med mig hem
Det jagska göra är rosenmarmelad som är supergod. Rosenmarmelad på färska blad. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska. 2 Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska
Dock ser jag en stor fördel att vara dedikerad och gå in för det när det väl gäller så det inte blir en onödigt lång process, och då kan man behöva göra vissa uppoffringar
Stickan ska vara torr. Häll upp den i en skål och förvara den i kylen tills den ska serveras. Blanda malen oskalad mandel och övriga ingredienser till en deg
Man ska helst inte förvara oljor långa perioder eftersom de då riskerar att härskna och bli dåliga. Den är väldigt mjukgörande samtidigt som den skyddar huden och man blir verkligen mjuk och len
Det låter ganska gott tycker jag. I flera år har jag gjort egen glögg, så kallad Dunderglögg. Nu dricker jag inga mängder glögg, så jag har kvar både ett och två år gammal glögg
Fräs löken i lite olja i stekpannan tills den blir mjuk och glansig. De bästa rätter jag någonsin totat ihop har kommit till genom att jag stått där och blängt på en kornmjölspåse, en burk oliver och en ättiksflaska och tänkt att
Det är nu det ska ske. Västeråsgurkorna ligger i stora, generösa högar hos grönsakshandlarna, morötterna nästan spränger sig upp ur jorden och till och med mina tomater börjar visa vilken färg de har tänkt bli när de blir stora
Då tycker jag det är riktigt gott utan sällskap. Zoega’s är så mycket godare än det bryggkaffe som finns att köpa på Grekiska och Turkiska affärer, så det åker alltid med några paket i väskan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.