20-25 st
korvar 400 gram fläskkött, t ex bog 100 gram späck 400 gram rimmat fläsk 4 klyfta(or) vitlök, hackad 1 st gul lök, hackad 0,5 tsk cayennepeppar 1 st röd chili, finhackad
Förra året känner jag att jag nästan överträffade mig själv med världens största glöggkalas, julgodis för tusentals kronor, ett så stort pepparkakshus att det inte fick plats att gräddas i ugnen och provade alla recept jag hittade
Det jagska göra är rosenmarmelad som är supergod. Rosenmarmelad på färska blad. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska. 2 Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. 4 Det kan ta två till tre dygn innan marmeladen stelnar, så planera i god tid. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska
Det låter ganska gott tycker jag. I flera år har jag gjort egen glögg, så kallad Dunderglögg. Nu dricker jag inga mängder glögg, så jag har kvar både ett och två år gammal glögg
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Revbensspjäll tilljul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll tilljul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Koka potatisen med skal på. Klipp fjälsterna i så pass stora korvar som du vill ha. Skala potatisen. Koka korven i lättsaltat vatten, lagerblad och kryddpeppar i ca 20 minuter
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Ett gott inslag på julbordet, hemma hos mig blir det revben från lamm men det går lika bra att göra av gris såklart
Doppa järnet i smeten, smeten ska nå upp till kanten. Blanda samtliga ingredienser till smeten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet
Kavla varje bol till remsor o rullar in korven. Häll i salt o kör några minuter till. Häll degen på mjölat bord o arbeta degen för hand i vik in den till en bol
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.