CHILI- OCHSESAMLAX. Ingredienserna är nästan identiska med den grillade laxen jag gjorde i somras ochmed tanke på hur gott det var, så kunde ju detta inte slå fel
Den här maträtten är resultatet av precis en sådan session, inspirerad av en cook along som jag var på förra veckan tillsammans med Ta Fram Det Bästa där Jennie Walldén lärde oss att laga japansk nyårsmat
Sila av och spola med kallt. Blanda nudlarna med sesamolja. Skala och dela på hälften. Vid servering, lägg upp de rumstempererade nudlarna med ägg, salladslök, morot och gari
Tillsätt kvarg, honung och citronskal, och mixa slätt med en mixerstav. Koka mathavren i vatten med en grönsaksbuljongtärning, enligt anvisningarna på förpackningen
blanda alla ingredienser i dressing och servera med salladen. Det är med soja dressing. Så många kedja restauranger och närbutik säljer denna typ av sallad
Tillsätt bok choy huvudena och fräs några minuter tills de mjuknar. Tillsätt svampen och fräs den någon minut på ganska hög värme till den är mjuk och glänsande
På med sesamfrön, strimlad salladslök, ringla över srirachamajonnäs och på med lite japansk soja. Gör omeletten genom att blanda ägg, mirin, japansk soja och vatten
Japansk soja. Tonfisk panerad i krossad svartpeppar, koriander och lite sesamfrö serverad med pak choi, shiitake, vårlök och mycket chili och lite rostad vitlök
Shrimp & Peanut filling / Fyllning med Räkor och Jordnötter. I steamed these in two ways, some of them in a real steamer (easiest) the other one’s I put on a spatula and held it over boiling water with a lid on… Both ways worked, so don’t be discouraged if you don’t have a steamer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.