12 äggvitorMördeg:
Lägg vetemjöl, strösocker, smör i bitar och äggula i skålen till matberedaren, med kniven monterad. Mixa snabbt ihop till en deg. Låt den vila inplastad i kylen.
1 Maräng:
Vispa äggvitorna i en ren bunke med ren visp till hårt skum, tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Marängen ska bli tjock och blank.
1 Sätt
ugnen på 175 grader. Ta ut mördegen från kylen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en kaka, cirka 16 × 30 cm. Fördela marängen på kakorna och rulla ihop från långsida, som till en rulltårta. Lägg upp rullen på en skärbräda och låt dem vila i kylen i 30 minuter.
1 Skär
rullarna i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåts- papper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem kallna på bakgaller. Förvara kakorna i kakburkar med lock! Kakorna går bra att frysa.
Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning
Hacka ihop smör, florsocker, vaniljsocker, bakpulver, mjöl och äggula till en smulig deg. Arbeta ihop den till en deg och låt den vila i kyl i 30 minuter
De här kakorna bakade min farmor alltid när jag var liten. Mördeg kan vara lite pilligt att få ihop och marängsmeten gör alltihop lite kladdigt när man ska baka, men med lite tålamod och nogrannhet får man fina kakor som nästan smälter i munnen
Häromdagen blev jag så galet sugen på Jitterbugg. Vet inte varför, men bara tanken på blandningen mördeg och maräng fick mig att börja dregla, så det var bara att börja baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.