1 Marinad0,5
g saffran 1 gul lök 1 lime 1 dl turkisk yoghurt 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk gurkmeja 0,5 dl olivolja salt svartpeppar
1 Till
servering grillade hela tomater grillade halvor av gul lök kokt basmatiris eller brödBlanda saffran och vatten till marinaden i en bunke och låt stå i minst 30 minuter. Skala och riv löken på rivjärn. Blanda ner löken i bunken tillsammans med resten av ingredienserna till marinaden. Skär kycklingfilén i bitar, cirka 1 1⁄2 cm stora, och vänd ner dem i marinaden. Låt kycklingen ligga i marinaden i kylen över natten, eller i rumstemperatur i minst 30 minuter. Ju längre tid, desto godare smak. På grillen: Trä upp de marinerade kycklingbitarna på grillspett av metall. Grilla spetten i cirka 7 minuter på bägge sidor, eller tills köttet är genomstekt. Grilla även tomater och lök lika länge I ugnen: Sätt ugnen på 250 grader, gärna med grillfunktion. Trä upp de marinerade kycklingbitarna på blötlagda grillspett av trä. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg ugnsgallret ovanpå. Låt gallret bli ordentligt varmt (det minskar risken för att kycklingen fastnar på gallret). Lägg spett, tomater och lökhalvor på gallret och grilla i 10–15 minuter, eller tills köttet är genomstekt. Vänd på spetten efter halva tiden. Servera tillsammans med ris eller bröd samt grillade tomater och lökhalvor.
11-1,5 msk röd currypasta (beroende på hetta och sälta). 1Jordnötssås1-1,5 msk röd currypasta (beroende på hetta och sälta) 2 klyftor vitlök, rivna 2 tsk ingefära, riven 400 ml kokosmjölk 1,25 dl osockrat jordnötssmör, crunchy 1 dl vatten 2 msk fisksås 3,5 msk farinsocker 0,5 lime, pressad neutral rapsolja att steka i. Låt gå i ugnen till innertemperatur 68 grader, detta tar ca 10-15 minuter
Detta receptet blir till ca 6-8 personer, men det är perfekt så har vi rester till veckan när jag kommer hem från jobbet. 6 st Kycklingfileer, 2 pkt Bacon, 4 dl Creme fraiche, 2,5 dl Matlagningsgrädde, 2 dl Ost riven smakrik, 2 msk Sweet chilii sås, 2-3 st Vitlöksklyftor finhackade, 3 msk Kycklingfond, 1 tsk Salt och svartpeppar. 2-3 st Vitlöksklyftor
1 kanelstång 5 st kardemummakapslar 3 st hela nejlikor 1 msk spiskumminfrön 8 st svartpepparkorn 2 st lagerblad 2 tsk garam masala 2-3 tsk röd chilipulver eller paprikapulver 1 tsk gurkmeja Salt Gör såhär. 2-3 tsk röd chilipulver
Blanda sambal oelek med grädden och buljongtärningar - häll. 3-4 st. Kör i ugn på 200 grader ca 20-25 min. Servera med ris, pasta eller potatis 3-4 st kycklingfiléer. 20-25 min
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.