2 port,
om man serverar dem som egen rätt utan några andra tillbehör
400 g
jordärtskockor
1/2 påse
(25g) hackade hasselnötter, t. ex Dr Oetker
ex
1 msk
rapsolja
1 tsk
flingsalt
25 g
Bregott eller smör eller liknande
1/2
cirton
225 grader
och skrubba och ansa jordärtskockorna ordentligt i kallt vatten. Skär till dem så att bitarna är ungefär lika stora, men behåll gärna de mindre av dem hela, som "små bakpotatisar". Lägg på en bakpappersklädd plåt häll över rapsolja och flingsalt och blanda runt. Ugnsbaka skockorna mjuka i mitten av ugnen i ca 30 minuter Känn efter med en sticka eller gaffel. De ska kännas lika mjuka som bakpotatisar när de är klara.
600 g jordärtskockor, skrubbade. 1600 g jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form
Blanda vitlök, jordärtskockor, ärter, och fetaost. Baked Jerusalem artichokes with feta cheese. I helgen fick jag, bland annat, ett stort gäng jordärtskockor när mina föräldrar var här på söndagsfika
200 g små jordärtskockor, tvättade. Ända sedan jag extrajobbade på Häckeberga Slott och fick smaka kockarnas jordärtskockssoppa har jag älskat denna knotiga rotfrukt
Jordärtskocka – är den inte lite av en doldis. Det tycker vi det är dags att ändra på, för jordärtskockan går att kombinera till det mesta och smakar så otroligt gott
Jamies bakade jordärtskockor med brödsmulor, timjan och citron (4-6 p)1 kg jordärtskockor, skalade och skivade3 dl grädde eller creme fraichesaft av 1 citron2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade1 näve timjan, färsk, repad och hackad3 rejäla nävar riven parmesansalt och peppar2 rejäla nävar färska brödsmulorolivolja* Värm ugnen till 220 grader
Det var första gången jordsärtskocka äntrade vårt kök, men absolut inte sista. Men det var lite bökigt att berätta för Emin vad det var, eftersom han sov när jag gjorde i ordning det och inte fick se knölarna
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.