Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Jag har skrivit om det förr, men det tåls att upprepa - jag älskar att laga och äta soppa. Här kommer mitt recept på en härligt len och värmande jordärtskockssoppa
Häll sedan på grädden och låt koka i ytterligare 10-15 min. Skala jordärtskockor och potatis. Dela i mindre bitar och fräs tillsammans med den hackade vitlöken och gula löken i olivolja i cirka 5 minuter
Skala räkorna och blanda med limeskal och saft. Låt stå svalt och marinera medan du gör soppan. Strimla purjolöken, hacka svampen och skala och tärna jordärtskockorna
Här i alla fall har vi gjort en riktig god och krämig jordärtskockssoppa. Jordärtskockssoppa 10 pers (som förrätt) eller 6 pers (som huvudrätt) 750 g jordärtskockor 2 potatisar, små 1 äpple 1 lök, gul 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 tsk timjan 1 lagerblad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde 2 msk äppelcidervinäger 3 dl vispgrädde 2 msk konjak 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Finhackad persilja till garnering Skala och skär jordärtskockorna och potatis i bitar och lägg i en skål med kallt vatten med lite citron pressad i, så missfärgas de inte
Jordärtskockssoppa. Låt småkoka i 20-25 minuter tills rotfrukterna mjuknat, mixa och ställ tillbaka på plattan och häll på mjölken och krydda till god smak. 2017-08-09 @ 22
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.