Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare
Pressa vitlöken i en skål och rör ihop med olja, äppelcidervinäger, salt, peppar och persillade. Blanda ihop med resten av ingredienserna och smaka av med lite mer och salt och chilipulver
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Här kommer mitt recept på en härligt len och värmande jordärtskockssoppa
JordärtskockssoppaSkala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Men eftersom du späder ut soppan med mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög
Smaka av med salt och peppar. Servera i en skål tillsammans med små bitar av knaperstekt bacon, ringla över en skvätt olivolja (mycket sparsamt) och garnera med lite riven muskotnöt samt lite finhackad persilja
Det är bland det bästa med att vara ledig. En annan bra sak med att vara ledig är den goda maten du får för dig att du ska unna dig för vi är ju ändå lediga
Koka upp vatten och blanda med i socker och vinäger. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar. Rosta hasselnötterna i en torr panna och gnugga sedan av skalen med hjälp av en handduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.