Börja med att göra smuldegen. Och då passar väl en glutenfri jordgubb- & rabarberpaj toppenbra att servera till fika eller som en god efterrätt efter maten
Rabarber tycker de flesta blir surt utan en hel del socker så det här receptet med agave tycker jag är det bästa sättet att kunna njuta av rabarbern på ett bättre sätt
rör med elvisp ihop den med smör, mjöl och vaniljsocker. Skölj rabarber och skär i bitar. Närmare bestämt en rabarberpajmed ett sprött täcke av mandelmassa
En rabarberpajmed knaprigt smultäcke och smaksatt med citron och lakrits. För att understryka ledigheten som väntar, men också för att den goda doften av nybakat som med sin sköna eftersmak räcker hela vägen till måndag och ger oss liksom en skjuts tillbaka till arbetet
Först hade jag pajen au naturell, men tänkte att det ändå piffar upp rejält med något på så det blev rostade kokosflakes, jordgubbaroch resterna från rabarberstängerna
Vad sägs om denna försommarpaj med valnötter och mörk choklad. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en skål, häll över det smälta smöret och blanda ihop till en deg
Jag svängde ihop en smulpaj som vi åt med vaniljsås, jätteenkelt och väldigt gott. Här har det regnet och varit sol om vartannat, längtar till alla varma kvällar då man kan sitta på altanen i kvällssolen och bara njuta… Det är ju juni nästa vecka så vi hoppas att det kommer snart
Jo man tittar i fruktkorgen och hittar nektariner, man tittar i frysen och hittar jordgubbar, man tittar i kylen och hittar smör, man tittar i skafferiet och hittar mjöl och socker och en tetra med vaniljsås, saken är klart på med ugnen och börja laga en härlig smulpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.