Ingredienser Portioner. 4 250 g frysta jordgubbar 1 dl apelsinjuice 3 dl turkisk yoghurt 1 msk florsocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Detta är en snabb enkel och sorbè liknande glass med en frisk smak. Mixa jordgubbarna till fina "smulor" och häll i kesellan och florsockret ( honungen)
För att få extra fina kanter på glasstårtan kan du fodra tårtformen med konditorplastband eller klippa ut remsor av overhead-ark och fästa runt kantens insida
Rör ihop äggulor, honung, matyoghurt, kardemumma och mandel. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. Häll i portionsformar eller i en stor form och täck med plast
Häll i granatäpplekärnorna och hallon i en mixer. När det fått en tjock, smoothieliknande konsistens, placera en sil ovanför en skål och använd en sked för att trycka ut all saft
Vispa äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden och yoghurten i äggröran, ta lite i taget. tina något, rör runt så att jordgubbarna går i sönder och smeten får en härligt rosa färg
Här om kvällen så njöt jag och min prinsessa Ellen på två fantastiska goda glassar. En mer fräsch och fylld med mycket nyttigheter och en mer vuxensmak smaksatt med jordnötssmör och kakao
) När glassen frusit kan du ta ur dem ur formarna och förvara dem i vanliga plastpåsar i frysen. Sedan tycker jag personligen att varma äpplen, varma jordgubbar och hallon är sååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.