Jordgubbskaka. Jordgubbskaka. Alltså alltså, jag älskar långpannekakor. Förarbetet tar lika lång/kort tid som andra mjuka kakor, men man får ut så mycket mer
Eftersom jag skulle vara borta hela helgen tänkte jag att familjen kunde behöva nåt bakat att äta för att inte märka att jag var borta, så jag slängde ihop en jordgubbskaka med mandelmassa
Bakade denna förra veckan, såå himla lätt att göra och så himla god. Min nya favorit kaka just nu. Ska testa några fler recept som jag har hittat när vädret inte är lika vackert, är det nått som är värt att dela med sig av så kommer det upp här ♥
Idag kom barnens sysslingar till Gökhult och jag bakade en kaka till fikat. Nu är vi på landet och de ingredienser som finns är de som finns, om man säger så
Jordgubbskaka i långpanna. 4,5 dl socker2 äggca 5 dl mosade jordgubbar (frysta/färska)200 g smält margarin2 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat2 msk vaniljsocker6 dl vetemjölGlasyr150 gr smält margarin4,5 dl florsocker (råflorsocker ger en underbart god smak)1 tsk vaniljsocker1 äggulaGör så här
Kakbotten. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en grund bakform 20x30cm med bakplåtspapper. Rör smör/margarin och socker/sukrin vitt och pösigt och vispa sedan ner äggulan
Sjukt enkel och hur varierbar som helst är den här jordgubbskakan i långpanna. Byt ut jordgubbarna mot någon annan favoritfrukt/bär eller smaksätt med citronskal, vanilj eller kakao om du hellre vill det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.