Härliga fina augustidag, väl hemkommen från jobbet blev jag riktigt sugen på jordgubbskräm. Det blev en nyttig kräm utan vitt socker, istället sötade jag med dadlar och gjorde den tjockare medchiafrön
Visste ni att chiafrön innehåller mer omega-3 än en laxbit, omega-3 är viktigt för den hormonella balansen i kroppen och kan verka antiinflammatoriskt. Chia innehåller också 21 gram protein per 100 gram, med hela 18 av de 20 olika aminosyrorna, en riktig bra källa till vegetabilisk protein. Dessutom är chia berikad med mineralerna magnesium, kalium och zink 2 skedar frön innehåller mer kalcium än flera glas mjölk
Koka upp dem ganska lätt (om du gillar lite hela gubbar) och mosa eventuellt lätt med trägaffel, du avgör själv hur mosat resp helt du vill ha det, vi gillar lite hela
Tillsätt sojamjölken och mixa med en stavmixer (eller i en blender). 2 msk Chiafrön. toppa med 2 g solrosfrön (+ 12 kcal)Enkelt. 1Rör sedan ner chiafröna och låt stå i kylen minst en 1 timme (går också bra över natten). 1Ta ut puddingen och toppa med apelsin eller valfri frukt
Red av med potatismjöl. Servera krämen ljummen eller kall med gräddmjölken. Lägg 1 kg av jordgubbarna i en kastrull med jordgubbssaft, vatten och vaniljfröna från den halva vaniljstången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.