I dag bjuder vi er på en helt fantastisk frusen jordgubbmoussestårta med söta smarrigheter i som i alla fall fick Mårtenssons att utbrista i både ohh och lala
Provade att göra vitchokladmoussemed grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitornamed citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar
Garnera tårtan med jordgubbarna strax före serveringen. Häll upp i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och frys in i 4 timmar. 200 g vit choklad
1200 g vit choklad. 1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa grädde och socker till det blivit riktigt fast
Ägg blandat medvit choklad. Marinaden är riktigt god att äta ihop medchokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna och chokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
Chokladmousstårta med hasselnötsbotten och bär (vegan, glutenfri, utan vitt socker). Vegansk chokladmoussemed aquafaba (kikärtsspad) är inte en nyhet längre
Toppa moussen med bär vid servering. 1150 g vit choklad. 1Receptet gäller för 8 glas 2 dl Arla® vispgrädde 150 g vit choklad 1 ägg 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg blandade färska bär t ex hallon eller blåbärGör så här Vispa grädden
Nyårsefterrätten blev vitchokladmoussemed massor av hallon. Börja med att vispa grädden, vispa inte för hårt då du även ska vispa i den smälta chokladen
Tina hallonen och mixa dem med socker. 150 g vit choklad. 1Chokladmousse 150 g vit choklad 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl kesella, 10 %. 1Hallonsås 300 g hallon 1 dl sockerChokladmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.