Citronkrämmed grädde, hallon och havrecrunch. Smaksätt med lite kardemumma eller vanilj. Citronkräm. Varva citronkräm, grädde, hallon och havrecrunch i portionsglas precis innan servering
Koka upp vispgrädden i en kastrull tillsammans med vaniljstång, frön och rivet citronskal. Täck ytan med plastfolie och låt stå i kylen tills den blivit kall
Eftersom jordgubbar är en symbol för svensk midsommar så tänkte vi tipsa om en liten efterrätt som vi testade för ett tag sen, nämligen jordgubbstartemed vaniljkräm
I morse vaknade vi med så mycket snö upp över sovrumsrutan att man inte ens kunde urskilja sopbilen som traditionsenligt beepar sig bakåt längs gatan varje onsdag
Idag fick citronkrämen sällskap av pannkakor och vispad grädde och den är ju en höjdare i paj, eller på en pavlova eller scones, eller till egentligen ganska mycket
Krämen heter lemon posset på engelska och härstammar från medeltiden. Servera med en liten kaka vid sidan av och kanske några hallon om de finns att tillgå
göra en ny typ av pajdeg med bovetemjöl för ett jämnare energivärde. Provade en ny typ. Plus att. det fortfarande är glutenfri gör inte den mycket sämre utan bara bättre, även
Det är den enkla versionen, den mer elaborerade och klassiskt franska fylls med en vaniljkräm (crème pâtissière) – det receptet finner du också här på Katinkas Kitchen, men här kommer den enklare jordgubbstarten som också är försvinnande god
Jordgubbstarte. Vi ger här recept på hemlagad vaniljkräm med äkta vanilj i, givetvis går det att använda pulvervarianten eller något annat snabbare alternativ istället, men det är mödan värt att satsa på den hemlagade varianten
Jag fullkomligt älskar snittar, att göra snittar och inte minst att äta lite för många snittar…Dessa goda och fräscha laxsnittar medcitronkräm är förövrigt extra svåra att hålla sig ifrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.