Koka upp vispgrädden i en kastrull tillsammans med vaniljstång, frön och rivet citronskal. Täck ytan med plastfolie och låt stå i kylen tills den blivit kall
Eftersom jordgubbar är en symbol för svensk midsommar så tänkte vi tipsa om en liten efterrätt som vi testade för ett tag sen, nämligen jordgubbstartemed vaniljkräm
göra en ny typ av pajdeg med bovetemjöl för ett jämnare energivärde. Provade en ny typ. Plus att. det fortfarande är glutenfri gör inte den mycket sämre utan bara bättre, även
Det är den enkla versionen, den mer elaborerade och klassiskt franska fylls med en vaniljkräm (crème pâtissière) – det receptet finner du också här på Katinkas Kitchen, men här kommer den enklare jordgubbstarten som också är försvinnande god
Jordgubbstarte. Vi ger här recept på hemlagad vaniljkräm med äkta vanilj i, givetvis går det att använda pulvervarianten eller något annat snabbare alternativ istället, men det är mödan värt att satsa på den hemlagade varianten
Varför är det alltid så att när jag sätter mig ner vid böckerna för att plugga inför en tenta så dyker det upp en massa nya ideer i mitt huvud om underbara bakelser som bara måste bakas med desamma
Igår svängde jag förbi Kattesund för att köpa mig lite jordgubbar till min senaste skapelse (en Earl Grey- och jordgubbstarte, mums, recept kommer imorgon) och upptäckte till min lycka att jordgubbarna som tidigare i veckan kostat 35 kr/kg nu kostade 25 kr/kg, jippi
En liten jordgubbstartemed en fluffug vaniljkräm. Jag säger egentligen samma sak varje år men det tål att sägas igen, vad glad och tacksam jag är över alla trevliga, inspirerande och härliga människor jag har träffat i och med bloggen
Jordgubbstartemed citron- och vaniljcrèmeUnder sommaren, när jordgubbarna och bären är som allra bäst, njuter vi dem kanske helst så naturella som möjligt
Snubben som presenterade vinet berättade att de hade fått det serverat med krossad is och sedan hade de bara ringlat lite av vinet över den krossade isen, förföriskt gott kan jag tänka mig
jordgubbstarte,. Så min dag började med att vattna i växthuset och eftersom jag håller på att ändra därinne lite så stannade kvar på en femminutare och bara njöt av allt grönt runtomkring och lät tankarna flöda om hur jag vill det ska se ut om några år
Gör samma med nästa lager. Fyll nu ytan uppepå med grädde så den bruna tårtbotten inte längre syns. Dags att fylla spritsen med grädde och göra volanger på sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.