Först ut blev en sockerkakamed äpple och mandelmassa. Det känns som jag ligger efter med mycket nu, både hemma och på jobbet, och det känns väldigt lägligt med en vecka då jag har möjlighet att komma ikapp lite
Här har jag varierat den klassiska sockerkakanmed att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbar och lime och resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör, mjölk och apelsin. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, vallmofrön, salt och mjöl i en bunke
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Blanda mjölet med bakpulvret och smaktillsatsen. Tillsätt det smälta smöret blandat med mjölken. Här kommer ett bra recept på en vanlig hederlig sockerkaka
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkakamed kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en bunke, gärna med elvisp. Bara rör ihop florsocker med vatten, den ska vara väl utrörd så det inte är några klupar i glasyren
Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Eller rör med slev. Den här sockerkakan är både god och enkel att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.