Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smält smöret i en kastrull och blanda i yoghurten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och blanda i smöret/yoghurten
Jag har jobbat, varit en sväng till Stockholm och ägnat mig åt köksrenoveringen. Det senare går långsamt men säkert framåt och ni kommer att få ta del av lite bilder inom kort
Bananmuffins med mandelmassa och mörk choklad. Har man också lite mandelmassa och mörk choklad över så finns det inga gränser för saftigheten och glädjen trion ger
Jordnöt- och chokladfudgeJordnötssmör är otroligt rikt på nyttiga fettsyror och tillsammans med ett protein får du ett både smakrikt men även näringsrikt godis som du kan avnjuta med gott samvete
Lillebror tycker ju dessutom om både banan och äpple som är basen i muffinsen. Skala och riv äpplet. Blanda ihop kanel, kardemumma, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggen tillsammans med mjölken och smöret
För en tid sedan bakade jag ju jordnötskakor, och för någon vecka sedan gjorde jag ytterligare en sats, till ett gäng ungdomar som skulle ha afrikansk afton
Men för att förvandlas till bananmuffins krävs ingen ungdom med perfekt yttre, det går precis lika bra om inte bättre med gamla skrumpna och VÄLDIGT mogna bananer, så så fick det bli
Jag har aldrig tidigare använt agavesirap som ersättning för socker när jag bakat, men nu fick jag för mig att testa, och det gick ju hur bra som helst
Jag hällde allt i en bunke och jobbade snabbt ihop till en deg,. Och de var försvinnande goda. Rullade ut degen till 5 längder, la dem på ett bakplåtspapper, plattade till dem lite och sedan gräddade jag dem i ca 20 min på 180 grader
Resultatet blev väldigt gott och dessa kommer jag göra fler gånger, med dubbel sats så jag har färdiga mellis att ta med på språng eller en frukost som räcker till fler än två
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.