ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Häll därefter i resten förutom chokladen. Hacka chokladen till lagom stora bitar och vänd i. * Om du ej tål smör eller vanlig choklad, byt ut smöret till kokosolja och chokladen till mjölkfri choklad
En liten titt såhär på kvällen, tänkte bara dela med mig av ett riktigt gott recept. Jag som är nöt&chokladälskare kan säga att denna kaka smakar underbart
Choklad och jordnötskakor var vad jag bakade tidigare, de blev lyckade trots min otur. chokladkakor 100g smör eller margarin 1 dl socker 2 msk sirap 2 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver Deg 2
Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så har jag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakornamed mörk choklad
Jag smygstartade redan för några dagar sedan med "nutella chocolate chip cookie brownie" och fortsätter nu djupare in den amerikanska kakjungeln och bjuder idag på jordnötskakormed vit choklad en seg och knaprig historia med kraftig jordnötssmak och en perfekt balans mellan sött och salt
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.