Jag har jobbat, varit en sväng till Stockholm och ägnat mig åt köksrenoveringen. Det senare går långsamt men säkert framåt och ni kommer att få ta del av lite bilder inom kort
Jordnöt- och chokladfudgeJordnötssmör är otroligt rikt på nyttiga fettsyror och tillsammans med ett protein får du ett både smakrikt men även näringsrikt godis som du kan avnjuta med gott samvete
För en tid sedan bakade jag ju jordnötskakor, och för någon vecka sedan gjorde jag ytterligare en sats, till ett gäng ungdomar som skulle ha afrikansk afton
Och det är bara början på en härlig långhelg. Började dagen med Chokladscones till frukost. Kollade runt lite sconesrecept och frågade Johan om han ville ha russinscones (Johan hatar russin)
Jag hällde allt i en bunke och jobbade snabbt ihop till en deg,. Och de var försvinnande goda. Rullade ut degen till 5 längder, la dem på ett bakplåtspapper, plattade till dem lite och sedan gräddade jag dem i ca 20 min på 180 grader
Det här stipendiet blev verkligen både en energibost och motivationshöjare. Efter som att sötsuget slog till rätt ordentligt, det är fredag och jag har saker att fira tänkte jag råda bot på den sockerskrikande varelsen inom mig genom en nyttigare variant på godis
Banan, jordnöt och karamelltårta. Jag håller på för fullt med att bygga ihop en typ av e-bok med sockerfria enkla recept på både bakverk och godis som kan passa de flesta - vare sig det är allergi eller att man valt bort vissa livsmedel i kosten
Lägg bollarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och tryck till dem med botten på ett tsk mått. Dela dumlekolorna och tryck i en bit dumlekola i gropen på kakan
Jordnöt- och chokladfudgeJordnötssmör är otroligt rikt på nyttiga fettsyror och tillsammans med ett protein får du ett både smakrikt men även näringsrikt godis som du kan avnjuta med gott samvete
Dessa är som bas kladdmuffins, sedan hade jag lite cheesecaksmet kvar sedan jag gjorde jordgubbs- och cheesecakemuffinsen (gjorde dem samma dag), som jag också hade i formen
Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken en stund med champinjonerna utan att det tar färg
Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.