Något av det bästa med vintern måste väl ändå vara varm choklad. När rutorna immar igen och snön ligger gnistrande vit utanför njuter jag av varm choklad och mjuk kardemummatryffel
Bryt ned chokladen och rör ut den i grädden tillsammans med smör och kardemumma.   Vit kardemummatryffel  ca 20 stycken 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad 2 msk smör 1 tsk kardemumma 1 dl kokos Koka upp grädden och dra sedan kastrullen av värmen
den tillsammans med smöret smälta ned i grädden. Vit kardemummatryffel. Hacka chokladen i småbitar och rör ut i grädden tillsammans med smör, vaniljsocker och kardemumma
Har ni lite pepparkaksdeg över efter pepparkaksbaket men vet inte vad ni ska göra med det. Så det är det receptet som jag använder här tillsammans med pepparkaksdeg så får man den utlimata julbrownien
Vill man göra det riktigt enkelt för sig så hoppar man över momentet med att rulla tryffeln och serverar den istället i små portionsglas eller kanske direkt på sked
Koka upp grädden med honungen och kryddorna. Krossa kanelstången och kardemummakärnorna lätt. Låt kryddorna ligga och dra i 1 timme så att grädden tar smak av dem
Ja ett fat kommer lastat med kardemumma tryffel. kakaopulver eller råsocker att rulla i, jag använde kakao blandat med pärlemoglitter som såklart är ätbart från panduro
Blev att jag tog med mig min bok Julgodis För små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Gör klickar med en sked eller använd en sprits och spritsa ut lagom stora klickar på en tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.