I år skapade jag denna morotstimbal eftersom det lite har varit timbalernas år för mig (missa inte tv-inslaget när jag lagar tomat och sparristimbal längre ned på sidan)
Dan före dopparedan och det känns både på bloggen och på instagram att det lagas väldigt mycket mat. Peter och jag ska fixa det sista ikväll, julskinkan ska in i ugnen, jag ska skala oändligt mycket potatis till en Jansson och Peter ansvarar som vanligt för köttbullarna och revbenen
Och nu har vi varit och shoppat en julgran också…Julen kommer med sjumilakliv…. För en liten stund sedan så klädde tjejerna ut sig till tomtar och så tog jag ett fat med en lykta på och ett gäng lussebullar och gick och knackade på hos alla grannar…gissa om de blev förvånade när vi kom och bjöd på lussekatter
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Föregående inlägg. Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
Har börjat baka lite smått införjulen. Och för er som inte brukar ha detta kring jul (eller andra tider på året) och vill testa så tänkte jag dela med mig av det super enkla receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.