Igår fick vi iaf gjort en godissort till som ska vara med på gottebordet. 3 dl vispgrädde3 dl socker1 dl sirap1 msk kakao0,75 dl Turkisk peppar (hårda salta godisar)2 tsk smör200 g mörk chokladflingsaltKrossa karamellerna. Ta av från plattan och rör i smöret och häll sedan smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x20 cm. 3 dl vispgrädde. 3 dl socker
Strö ev på lite havssalt innan chokladen har stelnat. Ev havssalt. Klä en form, ca 20x20 centimeter med bakplåtspapper. Låt sedan koka kraftigt utan lock tills termometen visar 117º-120º eller tills smeten klarar kulprovet, rör om då och då. 3 dl vispgrädde. 3 dl strösocker. ½ påse eller 3/4 turkisk peppar
Ur "Julgodis" (Semic). Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat. Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper. 3. 3 dl vispgrädde. 3 dl strösocker. 1 havssalt
Då har jag julgodiset för er här. Jag är den enda i min familj som gillar lakrits men tydligen så var den här kolan så god att även mina två icke-lakritsälskare äter den med glädje
Ja receptet har jag sett i många bak och matlagningstidningar i år, men ursprungsreceptet kommer från Johanna Westmans bok Julgodis för stora och små bagare
Inlägget Chokladdoppad lakrits medhavssalt dök först upp på theVeganista. Mitt absoluta favoritgodis, all time, är chokladfabrikens choklad med lakrits och havssalt
Till höger här har vi startat en liten omröstning om godaste julgodiset. Var med och rösta vetja. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat
Låt koka upp och låt sedan sjuda på låg/medellåg värme i ca 30-35 minuter. Jag rekommenderar en termometer, när temperaturen visar 124-125 grader är kolan klar. se på instagram och hashtagga det #56kilo Ingredienser. se på instagram och hashtagga det #56kilo
Klä en lagom stor form (jag använder en lasagneform) med bakplåtspapper. Låt den stelna och skär i lagom bitar medans den är halvstel, annars klibbar den samman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.