– då är detta godis något för dig. Saltlakritsfudge. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och häll upp smeten i en bakplåtsklädd ugnsform ( ju mindre form desto högre fudgebitar) Strössla över lakritsströssel och ställ kallt tills den kylts ner
Förvara i kylskåp för lång hållbarhet. Pappas arbetskamrat tipsade om denna underbara fudge med smak av marabou och det är helt klar ett av de godaste julgodis jag gjort
Slänger in lite sista minutentips på julgodis så här på kvällskvisten dan före dopparedan. Ny för i år blev en polkagrisbräck med vit choklad och kokosflingor
Ställ kolan kallt att stelna. Första kommer från Recept. Oreofudge. Skär eller klipp kolan i bitar. Bryt i den vita chokladen men sänk nu värmen och rör hela tiden för att det inte ska bränna fast
Föregående inlägg. Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
Häll sedan smeten i den förberedda formen. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
Om man mot förmodan inte vill ha lakrits i kolan går det bra att utesluta rålakrits och salmiak och istället låta den vara en smörkola eller varför inte smaksätta med något annat
Vintern för mig ska vara massor av snö och det får vi inte direkt här i Edinburgh tyvärr. Julgodis är oftast inte så komplicerat att göra och dessa snickers fudge är verkligen busenkla att göra
Blanda sist i marshmallows, hackade jordnötter och Dumlekola. Rör försiktigt. Självklart blev det klassikern Rocky road (jag gör den som en fudge så att det blir mjuk och härlig), men också en ny favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.