Julig polentagröt
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kastrull
  • dl
  • krm
  • 5 min Tillagningstid 15 min Totala tiden 20 min Ris har varit mycket omdebatterat i år och inte utan orsak. Ris är en gröda som favoriserar att ta upp arsenik från jorden och i mätningar har det visat att ris har haft höga halter av arsenik i sig. Speciellt skadligt är arsenik för de små och livsmedelsverket gick ut med en rekommendation på att ris får konsumeras max 4 ggr/vecka för barn. Så här vid juletid är risgrynsgröten en favorit ofta bland de minsta så därför har vi tagit fram ett alternativ om man gärna äter risgrynsgröt varje dag. Den här gröten smakar inte helt risgrynsgröt, det kan vara svårt att få till men den smakar jul och gott och man kan byta ut den till barnen under 6 år för att minska mängden arsenik om det gärna äts gröt ofta. Författare: Mejas Mat Recept typ: Frukost Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: 1 dl polenta ½ dl vatten 1 krm vaniljpulver 1 msk skirat smör/kokosolja 2 dl kokosmjölk 5 dadlar 1 krm ceylon kanel Vuxen: 2 dl polenta 1 dl vatten 2 krm vaniljpulver 1 msk smör 4 dl valfri mjölk 2 msk socker ½ tsk kanel Instruktioner Hacka dadlarna fint och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, skirat smör, polenta och vaniljpulver. Låt koka upp och koka in. Häll på kokosmjölk och låt koka in på låg värme. Blanda i kanel. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 mån och uppåt. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.