Kamben( kotlettben från fläskotlettraden) ca. Servera med en coleslaw och friterad potatis. Koka kambenen i ribsvatten i ca 1 timme tills köttet blir mört och börjar att släppa runt benen. Bred såsen över kambenen och stek i ugnen 200 grader, ills de får en fin färg
Det var ett tag sen jag bloggade och detta beror på att det underbara program som jag vanligtvis bloggar med har slutat att samarbeta med min gamla dator så därför måste jag nu blogga utifrån Blogger och dom har mycket att önska
Nu på vintern blir det mycket soppor och grytor, men ibland kan det vara gott med lite variation. De går att variera i all oändlighet, häromdagen gjorde jag en julig variant med granatäpple, valnötter och kaneldressing
Men det var ju bara bra med några till. 2 dl mörk sirap1 dl russin150 gram fikon (klippta i bitar)2 dl hasselnötter1 liter filRör ihop så allt fördelas jämntSmörj 2 brödformar med smör och bröa dem med ca 1-2 dl sesamfrön
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta
Klementiner som lagts i en julkryddad lag och som serveras med lättvispad mandelgrädde. Efterrätten kan förberedas i god tid och stå kylen, smaken blir med koncentrerad ju längre den står men klarar sig säkert några dagar i kyl
Spritsa ut gröna granar med en stjärnformad tyll och vita snögubbar med en rund tyll. Fäst strössel på marängerna med hjälp av små klickar smält, vit choklad
Var noga med att inte få med något från gulan kvar med äggvitan. I en annan skål, vispa äggvitorna med en elvisp så att det blir vitt och fast i formen, nästan som maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.