Här kommer ett recept på en tårta som lätt görs både laktos och glutenfri och passa många. Den är god med sina lite syrliga bär och crème fraiche istället för grädde som fyllning
juliga dadelbollar med morot, ingefära och kanel (veganska). De har fortfarande dadlar som grund men som smaksättare använde jag mig av bland annat morot, ingefära, kokos och kanel
Och rulltårtan är så lättgjord att ni faktiskt hinner baka den till jul. Jag hade turen att hitta jättefina kanderade apelsinskal och citronskal utan en massa tillsatser på
Chiafröna gör så fyllningen blir lite gråare istället för den fina ljusgula färgen mandarinerna ger, men den smakar himla gott oavsett och chiafröna är ju superdunderbra för magen
Jag har inget emot julskinka, köttbullar och prinskorv. Men vi behöver alla äta mer grönt, inte bara på julen, och jag puffar gärna för mer vegoinslag på julbuffén
Addera sedan ghin, koriandern och persilja och låt koka lite till. Låt alla ingredienser och kryddor förutom ghi, koriander och persilja koka mjukt i 6-7 dl vatten. 2-3 dl gula linser
) Jag är själv riktigt sugen på några fina glasflaskor och dottern blev så förtjust i denna matlåda. I matlådan på bilden ser ni en härlig julsallad med bla grönkål, brysselkål, apelsin, granatäpple och saffransvinägrett
Julen närmar sig med raska steg och det är mycket som ska hinnas göra innan dess. Igår köpte jag de sista klapparna och bakade denna söta snögubbetårta i dubbel bemärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.