Då förra veckans proteinpannkakor med smak av kanelbulle blev så lyckat valde jag att fortsätta på samma tema, så idag blev det proteinpannkakor med smak av lussebulle
Rör ner kesellan med en slev. Pensla dem med uppvispat ägg. Lussebullar LCHF. Äntligen lyckades jag skapa det, i mina smaklökars tycke, perfekta lussebulls-receptet
Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Pensla dem med ägg. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, blanda ner saffranet i det varma matfettet och låt fräsa en minut under omrörning
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna
Det var ett tag sen jag bloggade och detta beror på att det underbara program som jag vanligtvis bloggar med har slutat att samarbeta med min gamla dator så därför måste jag nu blogga utifrån Blogger och dom har mycket att önska
11 dl russinStöt gärna saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. 1Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg
Nu när första ljuset är tänt är det fritt fram med julstök och julbak. Vill man lyxa till det lite extra kan man vid servering pensla bullarna med smör och doppa dem i socker
Fyra olika degar hann jag med och en hel vansinnig mängd bullar. Vi börjar med en klassiker – lussebullar med kesella – som många hävdar är det allra bästa sättet att få bullarna saftiga och hållbara
Att baka lussebullar med créme fraiche. Saffransbullar med kesella är ju en vida känd julfavorit bland många och min tanke var helt enkelt att bullarna skulle bli ännu lyxigare och ännu smakrikare och saftigare med den lite fetare créme fraichen i degen
Nu på vintern blir det mycket soppor och grytor, men ibland kan det vara gott med lite variation. De går att variera i all oändlighet, häromdagen gjorde jag en julig variant med granatäpple, valnötter och kaneldressing
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.