- Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker. - Ta en bit marsipan och rulla den mellan händerna tills den har fått formen av ett ägg
- Blanda samtliga ingredienser. - När kakan har stelnat, skär upp den i stänger. Blanda sist i marshmallows och jordnötter - rör inte för mycket för då smälter marshmallows
- Kör ner ljuset i mitten så att det står stadigt. genomskinliga glas eller skålar 1-2 kg vanligt salt Ev. 1 påse lagerblad, stjärnanis, kanel Ljus - Fyll glasen eller skålarna med salt nästan hela vägen, stick ev. Kristyr 4 dl Dansukker Florsocker 1 äggvita 2 krm ättiksprit Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Julgransdekorationer 1 äggvita 4 dl Dansukker Florsocker 2 krm ättiksprit Tillbehör Band Bokmärken, bilder, foton. 1 påse lagerblad. 1 äggvita. 1 äggvita
Bakom lucka 23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga. Bild lånad från IcaKuriren Marmeladgodis 2 dl outspädd saft 2 2 dl vatten 11 flaska fruktpektin, 180 ml 5 5 dl strösocker Till garnering. blanda fruktpektinet med 1 dl av sockret och rör ner i kastrullen,låt koka en minut. häll i blandningen i en form (15x25) och låt svalna i ca 3 timmar. 11 flaska fruktpektin. 180 ml
Peanutbuttercream, ca 40-45 st75 g nougat75 g mörk (70 %) choklad50 g jordnötssmör25 g salta jordnötter (hackade)Smält choklad och nougat i vattenbad. Peanutbuttercream, ca 40-45 st
) Rocky Road-godiset. My Rocky Road, 6 stänger eller 24 bitar300 g mörk choklad1 påse Dumlekola2 dl rispuffar3 dl stora, salta jordnötter1 dl hasselnötterSmält chokladen över vattenbad och blanda i alla ingredienser. 1 påse D. 1 dl hasselnötter
Idag blir det godis igen, två varianter av chokladbollar - den klassiska, onyttiga varianten och en lite nyttigare variant utan smör och socker (förutom vaniljsocker)
Det krävs minst 100 000 — 150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran. Ca 100 - 150 krokusar till ett ynka gram. Saffransbiscotti ca 50 st 150 g sötmandel 75 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 3 ägg 1kuvert/1/2 g saffran 7 dl (420 g)) vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 200ËšC. Sänk värmen till 120ËšC. Rör ner 100 g finhackad mörk choklad i smeten samtidigt med den hackade mandeln. Julkryddad biscott Rör ner 1 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk nejlikor istället för saffran. Saffranskola 2 dl socker 2 dl grädde 2 dl ljus sirap 0,5 g saffran 1 msk smör Blanda alla ingredienser utom smör i en kastrull, låt småkoka ca 25 min (gör kulprovet). Ca 100 - 150 krokusar till. 150 g sötmandel. 1 kuvert. /1/2 g saffran. 1 tsk bakpulver. 1 tsk ingefära. 1 tsk nejlikor. 1 msk smör
1 dl vispgrädde250 g mörk blockchoklad1 msk Baileys likör, jag tog Amarulla. ca 1 msk kakao. Forma kulor av ca 1 msk smet och rulla dem därefter i kakao. 1 dl vispgrädde. 1 msk Baileys likör, jag tog Amarulla. ca 1 msk kakao
Grönkålsrisotto har jag gjort till nästan varenda Jul de senaste 7-8 åren. Grönkålsrisotto, 4-6 portioner2,5 dl avioriris5 dl grönsaksbuljong175 g grönkål, skuren i bitar1 liten purjolök, strimlad1 msk smör eller olja2,5 dl vispgrädde (jag provade i år med havregrädde och det funkade alldeles utmärkt)1 tsk salt30-40 g riven Gruyère eller annan smakrik ost t ex Västerbotten1 dl grovhackade hasselnötterKoka riset i buljongen. Låt koka 5-10 min. Grönkålsrisotto, 4-6 portioner
Pepparkaksmuffins med lingon och vaniljströssel, ca 12-15 stora muffins (beroende på hur stora formarna är)250 g smör9 dl vetemjöl2,5 dl socker2 msk bakpulver1 msk kardemumma1 msk kanel0,5 msk ingefära0,25 msk kryddnejlika2 ägg2,5 dl mjölk2,5 dl naturell yoghurt225 g frysta lingon0,5 dl vetemjölVaniljströssel. 60 g smör0,75 dl socker1,25 dl vetemjöl1 msk vaniljsockerBörja med strösslet. Grädda i 175° i 35-40 min. 1 msk kardemumma. 1 msk kanel
Det verkar som om min lilla julkalender äntligen fått mig att få ändan ur vagnen. Dubbla nötkakor med chokladfyllning, ca 24 st250 g florsocker120 g hasselnötter (malda)120 g mandlar (malda)1 msk vaniljsocker1 krm kryddnejlika (malen)1 ägg + 1 äggulafyllning. 100 g mörk choklad1 msk smör3 msk gräddegarnering. Täck och ställ kallt, minst 1 halvtimme. Grädda ca 10 min
Vit chokladtryffel med kanel och lingon, ca 25 kulor250 g vit choklad0,75 dl vispgrädde0,5 tsk malen kanel1 dl frysta lingonflorsockerca 300 g vit chokladHacka chokladen. Lägg kulorna på plåt täckt med bakplåtspapper och ställ in dem i frysen ca 1 timme
et - lite choklad och lakritsgranulat. I dagens lucka hittas ett recept på lakritsknäck. 1 dl grädde. 1 dl ljus sirap. 1 dl strösocker. 1 - 2 msk lakritspulver. Låt koka på medelvärme tills knäcken blivit ca 125°c eller tills de klarar ett kulprov (kallt vatten i ett glas, i med lite knäck och så ska det gå att rullas till en kula). //Matilda 1 dl grädde. 1 dl ljus sirap. 1 dl strösocker. 1 - 2 msk lakritspulver
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.