Lucka 10. Julsill. Idag får du mitt bästa recept på inlagd sill. Det använde jag när jag jobbade på restaurang, men då med den mer klassiska inläggningslagen 1-2-3
Vad vore julen utan marsipan och marsinpangrisen. Ingen riktig jul, eller hur. Man kan göra det enkla att köpa färig marsipan eller om man gillar utmaningar
Hej på er,. Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite sillrecept. Jag brukar försöka att göra ett par stycken nya varianter varje jul/midsommar, kul med andra smaker än de som finns färdiga i butik
I lucka Sjutton finner vi Rocky Road recept gånger 3 , den gudomliga blandningen av sött, salt och segt och med ett härligt tuggmotstånd, kan det bli bättre. Rocky Road Fudge 200 g mörk choklad 200 g mjölkchoklad 25 g smör En burk sötad kondenserad mjölk, ca 397 g 2 tsk vaniljsocker 2,5 minimarsmallows 2,5 dl osaltade rostade jordnötter Gör så här 1. Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie. Rocky Road Semifreddo baserat på recept av Leila Lindholm 200 g mörk choklad 4 ägg 4 msk socker 2 dl vispgrädde 2 dl tjock yogurt 2 msk hasselnötslikör (Frangelico) - går bra att ersätta med Amaretto, eller utesluta helt 100 g rostade, skalade hasselnötter 100 g mörk choklad, krossad (variera gärna - testa med vit choklad. ) 1 näve minimarshmallows (eller stora, klippta i småbitar) 1 näve krossade maränger Smält chokladen (de första 200 g), i microvågsugn går bra. 200 g mörk choklad. 200 g mjölkchoklad. 200 g
Sillsmörgås på hembakt vörtbröd, när Tomten själv får välja…. Min julsill. Det här sillreceptet använde jag när jag jobbade på restaurang, men då med den mer klassiska inläggningslagen 1-2-3
Champinjonsås – funkar till allt. Grädda i ca 20 minuter i 200 grader C. 2017-12-28 21. Julkalendern2017 – lucka 11 – julklappstips till matlagningsfantaster. 2017-12-11 22. Julkalendern2017 – lucka 1 – Glöggens dag. 2017-12-01 15. 2017-09-07 06. 2017-08-24 05. 2017-07-28 07. Tillbakablick på 2016 och vad jag lärde mig. 2017-01-07 13. 2016-12-29 17. 2016-12-28 17. 2016-11-26 10. « Julkalendern2017 – lucka 16 – polkapäron Julkalendern2017 – lucka 18 – en liten påminnelse ». php on line 1273 ca 20 minuter. 200 grader C
Bakom lucka 23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga. Varför inte byta ut vätskan mot glögg nu till jul eller champagne till nyår
Idag kände jag mig lite oinspirerad och bläddrade därför i Allt om mats Julspecial 2009. Tryffeltårta med choklad och saffran, 14-16 bitar100 g smör200 g mörk choklad (70 %)2 dl strösocker ( enligt receptet men jag skulle välja max hälften av den mängden)4 äggSaffranstryffel. 0,25 g saffran1 dl vispgrädde200 g vit chokladSätt ugnen på 200°. Grädda på andra falsen nerifrån i 15-20 min
Recept på kanelhjärtan har jag stött på titt som tätt sen mitt allra första, egna julbak (ca 20 år sedan) men jag har aldrig bakat dem förrän i år. Kanelhjärtan, ca 40 st1,25 dl socker200 g smör4 dl vetemjöl1 dl snabbmarsanpulver1 ägg2 tsk kanel2 msk sockerRör samman socker och smör, mjöl och snabbmarsan till en slät deg och låt den stå kallt i 30 min. grädda 6-8 min i 200°. 200 g smör
Idag var det dags för godis igen och jag provade att göra det populära (. ) Rocky Road-godiset. Marshmallows verkar vara en obligatorisk ingrediens i amerikansk, australiensisk och brittisk Rocky Road så det är möjligt att min Rocky Road inte kvalificerar sig som riktig Rocky Road eftersom jag valde att byta ut marshmallows mot rispuffar
Idag blir det godis igen, två varianter av chokladbollar - den klassiska, onyttiga varianten och en lite nyttigare variant utan smör och socker (förutom vaniljsocker)
Saffransbiscotti ca 50 st 150 g sötmandel 75 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 3 ägg 1 kuvert/1/2 g saffran 7 dl (420 g)) vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 200ËšC. Sänk värmen till 120ËšC. 420 g
Jag har aldrig provat göra tryffel. Men i år så har jag testat, det blev med en liten skvätt likör. Jag gjorde halv sats och det gick jättebra att halvera receptet
Polkagris-marsmallows ca 5 dl socker 1 msk ljus sirap 2 dl vatten ca 25 gelatinpulver ca 1 tsk pepparmint extrakt 2 äggvitor från stora ägg röd hushållsfärg - Smörj en 20 * 20cm stor kakform med vegetabilisk olja på sidorna och lägg bakplåtspapper i botten, smörj även olja på pappret. Polkagristryffel 30 st 100 gr polkagrisar 1 dl vispgrädde 200 gr vitchoklad florsocker - Stöt polkagrisarna ordentligt i mortel (nästan pulver) - Koka upp grädden i en kastrull, lägg i chokladen och låt den smälta. 20cm stor. 200 gr vitchoklad
Mozartstubbe, 2 st200 g mandelmassa75 g nougat75-100 g mörk choklad (70 %)(1 msk rom eller cognac)(Smaksätt mandelmassan med rom eller cognac. 200 g mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.